Wat Is Tri Ply Cookware? Zijn Ze Goed Voor Eenvoudig Koken?

Wat Is Tri Ply Cookware?

Wat Is Tri Ply Cookware

Tri plies kookgerei is zo’n kookgerei, dat 3 lagen van verschillende materialen aan elkaar verlijmd maakt. Het heeft drie lagen: de buitenste, binnenste en middelste. Meestal zijn de buitenste en binnenste lagen gemaakt van hetzelfde materiaal en bevat de middelste laag ander materiaal.

Dit type kookgerei heeft veel voordelen ten opzichte van ander kookgerei op de markt. Meestal is het kookgerei te vinden in twee soorten. De ene heeft drie lagen aan de onderkant. En de middelste laag gaat ook langs de zijkanten omhoog.

Als het kookgerei alleen de laag in de bodem bevat, wordt de warmte alleen aan de onderkant gelijkmatig verdeeld. De warmtegeleiding en warmteverdeling zijn bij het andere type beter.

De Elementen Van Drielaags Kookgerei

Als je naar de markt gaat, zie je dat de markt vol staat met drielaags roestvrijstalen kookgerei. We proberen u te vertellen dat de drielaagse constructiemethode voornamelijk wordt toegepast bij roestvrijstalen kookgerei. Vraag ons waarom?

Nou, om eerlijk te zijn, het warmtegeleidingsvermogen van roestvrij staal is niet zo goed. Als gevolg hiervan geeft het een slechte kookprestatie. Tri-ply-technologie werd gecreëerd. Een tweede materiaal is ingeklemd tussen twee lagen roestvrij staal om de warmtegeleiding en warmteverdeling te verbeteren. U kunt nu zien waarom tripply is gemaakt.

Ok, laat nu weten welke materialen hier samenkomen. Meestal gebruiken de meeste kookgerei staal en aluminium. De binnen- en buitenkant hebben roestvrijstalen lagen en van binnen is aluminium gelamineerd. Het aluminium geleidt de warmte efficiënt en verdeelt de warmte over het hele lichaam. Deze constructiemethode wordt gebruikt om bijna alle drielaagse kookgerei op de markt te produceren.

Sommige zijn gemaakt van drie elementen: koper, aluminium en roestvrij staal. Dit type heeft een koperen laag aan de binnenkant, in plaats van roestvrij staal. De koperlaag wordt hier gebruikt omdat RVS geen goede warmtegeleider is. Dit soort kookgerei is duurder dan het type roestvrij staal en aluminium. En deze zijn meer geschikt voor de kookplaat. Koper kan reageren met het voedsel en kan ook toxiciteit veroorzaken. Aan de koperlaag wordt een dun laagje nikkel/tin/roestvast toegevoegd. Ze zorgen voor een classy look in de keuken. En je houdt van de spiegelende afwerking van het koper op het kookgerei.

Wat Zijn De Verschillen Tussen Tri Ply, 5 Ply En 7 Ply Kookgerei?

Hopelijk kunt u de grote verschillen tussen hen bij naam begrijpen. We hebben al verteld over drielaagse constructie. We hebben voldoende informatie gegeven.

Het 5-laags kookgerei is twee lagen dikker dan het drielaags kookgerei. Doordat het kookgerei meer lagen bevat en dik genoeg is, is er ook na langdurig gebruik minder kans op inpakken. Het is zwaarder dan het vorige type. Het kost ook meer. Maar het is waar dat, als het kookgerei is gemaakt met behoud van kwaliteit, het warmtegeleidings- en distributievermogen veel beter is dan drievoudig.

Tot slot is er 7-laags kookgerei. Het heeft twee meer lagen dan de 5-laags en 4 meer dan de 3-laags. Over het algemeen bevat dit type een magnetische laag samen met roestvrij staal en aluminium om het inductiecompatibel te maken. Alle 7 lagen zijn verdeeld over het hele kookgerei. En ja, het zal natuurlijk zwaarder zijn dan de twee voormalige typen. Het is ook duurder dan de twee voorgaande typen.

Voordelen Van Drielaags Kookgerei

Drievoudig kookgerei kan u voordelen bieden die niet beschikbaar zijn met het kookgerei dat u momenteel gebruikt. Kies niets blindelings. Ken eerst de voordelen van het ding, dan bent u in orde om verder te gaan. Dit zijn enkele van de voordelen.

  • Het verwarmt voedsel sneller dan enig ander kookgerei.
  • Het warmtegeleidingsvermogen is uitstekend.
  • Verdeelt de warmte gelijkmatig door de ingekapselde aluminium laag.
  • Verbruikt minder energie.
  • De meeste artikelen zijn vaatwasmachinebestendig. Makkelijk schoon te maken dus.
  • Ook geschikt voor zure voedingsmiddelen
  • Houdt warmte goed vast.

Nadelen Van Drielaags Kookgerei

Zijn er producten die negatieve aspecten missen? Elk product heeft een aantal nadelen. Laten we eens kijken naar de minpunten van elk product en hoe we deze kunnen compromitteren.

  • Kookgerei van slechte kwaliteit kan gemakkelijk vergelen.
  • Het is een beetje moeilijk te manoeuvreren.
  • Zware metalen kunnen voedselreacties veroorzaken.

Hoe Drielaags Kookgerei Schoon Te Maken?

Bent u eigenaar van een vaatwasser? Als je dat doet, aarzel dan niet om het te gebruiken. Zet het kookgerei gewoon in de vaatwasser en laat de machine ze wassen. Ply kookgerei is bijna altijd vaatwasmachinebestendig. Het is mogelijk om kookgerei met de hand af te wassen. Om voedselresten los te maken, weekt u het kookgerei in warm water. Gebruik milde afwasmiddel met warm water om uw kookgerei schoon te maken. Gebruik niets schurends. Laat het kookgerei vervolgens drogen en bewaar het.

Laatste woorden

Het idee van een drielaagse constructie is uitgevonden voor een betere warmtegeleiding, gelijkmatige verdeling en meer voordelen voor de gebruikers. Ze zijn altijd zo goed als hun naam doet vermoeden, maar denk het niet. Tri-ply is een uitstekende methode, maar de kwaliteit en prestatie van uw kookgerei hangt af van hoe goed u het aluminium en roestvrij staal gebruikt. Wees voorzichtig bij het kopen van dergelijk kookgerei.