Lijst Met De Beste Olie Voor Het Kruiden Van Koolstofstalen Pan

Koolstofstaal wordt beschouwd als het beste alternatief voor gietijzer dat veel vergelijkbare eigenschappen biedt bij een lager gewicht. Koolstofstaal is een warmte-efficiënt materiaal.

Conductor, het warmt sneller op dan gietijzeren kookgerei en koelt sneller af dan gietijzer. Kookgerei van koolstofstaal staat bekend om zijn duurzaamheid, die bij goed onderhoud tientallen jaren meegaat.

Pannen van koolstofstaal hebben geen anti-aanbakeigenschappen en moeten regelmatig worden gekruid. Welke olie is het beste voor het kruiden van koolstofstalen pannen? Hier is een lijst met de beste oliën voor het kruiden van koolstofstalen pannen. Laten we de paal grondig controleren, zodat u beslist welke olie u moet kiezen om uw koolstofstalen pan op smaak te brengen. Lees verder voor meer informatie.

Belangrijke Redenen Waarom U Uw Koolstofstalen Pan Moet Kruiden

Kruid uw koolstofstalen pan voordat u hem voor de eerste keer gebruikt en elke keer dat u hem schoonmaakt. Er zijn enkele belangrijke redenen waarom kruiden essentieel zijn voor uw koolstofstalen pan. Laten we ze eens bekijken om meer te weten.

  • Kruiden helpt om een natuurlijke antiaanbaklaag op de pan te creëren, vergelijkbaar in waarde met de teflon die een echte antiaanbakpan biedt.
  • Het creëert ook een barrière tussen de koolstofstalen pan en het water, waardoor de pan niet gaat roesten of aantasten.
  • Eenmaal goed gekruid, gaat uw koolstofstalen pan tientallen jaren mee en kunt u hem overdragen aan uw volgende generaties.

De Beste Olie Om Koolstofstalen Pannen Te Kruiden Met Een Hoog Rookpunt

De Beste Olie Om Koolstofstalen Pannen Te Kruiden Met Een Hoog Rookpunt

Het kruiden van een pan van koolstofstaal wordt gedaan om het een antiaanbaklaag te geven. In dit geval moet uw koolstofstalen pan zoveel olie opnemen als nodig is. Voor het kruiden van je koolstofstalen pan kun je het beste een neutrale olie gebruiken met een gemiddeld rookpunt. Om uw koolstofstalen pan perfect te kruiden, gebruikt u olie uit de volgende lijsten.

  • Avocado-olie (rookpunt van 299 C),
  • Crisco (rookpunt op 254 C).
  • Zonnebloemolie (rookpunt van 238 C)
  • Pinda-olie (rookpunt van 232 C),
  • Geraffineerde Kokosolie (rookpunt van 232 C)
  • Canola-olie (rooktemperatuur van 204 C).
  • Lijnzaadolie (rooktemperatuur 121 C).

Het is het beste om oliën met een onderscheidende test of oliën met lage of hoge rookpunten te vermijden. Olijfolie kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt om een koolstofstalen pan op smaak te brengen vanwege het lage rookpunt. Maar u kunt de olijfolie van eerste persing gebruiken om te koken met uw koolstofstalen pan.

Koolstofstalen pan kruiden met lijnzaadolie

Lijnzaadolie is een van de meest gebruikte oliën die u kunt kiezen om uw koolstofstalen pan op smaak te brengen. Deze olie wordt niet aanbevolen om te roken.

De beste voedselveilige droogoliën op de markt. Het lijnzaad-kruidingsproces van de koolstofstalen pan kan echter in de oven of op de kookplaat worden gedaan. Er zijn de stappen van de lijnzaadolie-kruidenmethode speciaal voor jou. Dus, laten we beginnen.

  • U dient de pan eerst goed af te wassen en eventuele fabrieksconserverende olie of beschermlaag te verwijderen.
  • Om je pan klaar te maken om te kruiden, droog je hem volledig af met keukenpapier.
  • Breng nu met keukenpapier een heel dun laagje 100% lijnzaadolie aan op het kookoppervlak van de pan.
  • Zet je pan op het vuur en wacht tot de olie begint te roken.
  • Zodra de pan begint te roken, zet je de brander uit en laat je de pan afkoelen.
  • Herhaal dit kruidenproces nog 9 tot 10 keer om een perfecte antiaanbaklaag voor je pan te creëren.

Kruid de koolstofstalen pan met kokosolie

Een andere gezondste olie die je kunt gebruiken om je koolstofstalen pan op smaak te brengen, is kokosolie. Als je van de smaak van deze olie houdt, kun je zonder aarzelen de kokosolie-kruidenmethode toepassen. Dus laten we het doen.

  • Verwijder eerst eventuele beschermende coating of fabrieksconserveringsolie uit de pan.
  • Laat je pan volledig aan de lucht drogen of veeg hem af met een handdoek.
  • Doe een kleine hoeveelheid kokosolie op het keukenpapier en breng het aan op het hele kookoppervlak van je pan.
  • Zet je geoliede pan op de brander op middelhoog vuur en wacht een paar minuten of de olie begint te roken.
  • Voor het beste resultaat herhaalt u dit proces nog 4-5 keer of totdat u de gewenste antiaanbaklaag heeft.
  • Je koolstofstalen pan zal een mooie bruine kleur krijgen zodra het kruiden perfect is gedaan.

Laatste woorden

Pannen van koolstofstaal zijn een geweldig kookgerei dat elke keuken zou moeten hebben. Ze maken niet alleen het koken en het vrijgeven van voedsel eenvoudiger, maar geven uw voedsel ook uitstekende smaken en texturen.

De juiste olie maakt uw koolstofstalen pan seizoensgebonden en anti-aanbak. Goed kruiden en opnieuw kruiden zorgt niet alleen voor een antiaanbaklaag van uw pan, maar houdt de pan ook altijd klaar voor gebruik.