Wat Kan Ik Gebruiken In Plaats Van Ramekins?

Kun je de beste resultaten behalen door vast te houden aan traditie?

We zijn het oneens!

Ramekin, een traditionele ovenschaal, is een populaire voedselcontainer die wordt gebruikt om lekkere dingen te serveren zoals crme brulee, vla, Franse uiensoep, soufflé enz.

We houden van het gemak van onze schaaltjes vooraan, maar vaak gaan deze kopjes verloren in de rommel van andere gerechten.

Overweeg je om er nog een te kopen?

Deze schalen zijn een tikkeltje duur (de goede!) Deze schalen zijn niet altijd verkrijgbaar bij uw plaatselijke winkel.

Nu vraag je je af, wat kan ik gebruiken in plaats van ramekins, toch?

In plaats van tijd te verspillen aan het zoeken naar het ontbrekende schaaltje, laten we je enkele alternatieven zien!

Hoewel deze vervangers niet de traditionele vorm van een Ramekin hebben, kunnen ze toch je favoriete gerechten met PERFECTIE bakken!

Hoe Ziet Een Ramekin Eruit?

Voordat we u kennis laten maken met de vervangers, laten we eerst een duidelijk idee krijgen van het originele product, zullen we?

Het woord Ramekin is afkomstig van het Franse Ramequin, een klein schimmelgerecht dat werd gebruikt om gebakken kaas of vleesgerechten erin te serveren.

Een ramekin kan worden gebruikt om individuele porties heerlijke gebakken goederen te bereiden. Je kunt elk soort kleine ovenschaal bakken, inclusief de Franse crme Brulee of onze favoriete vla met vanillesmaak.

Ramekins worden ook wel soufflégerechten genoemd. Het zijn ronde geglazuurde schaaltjes die dipsauzen of bakingrediënten kunnen bevatten. Klassieke ramekins hebben een cilindrische vorm met een diameter tussen 3 en 10 cm.

Traditionele containers zijn meestal wit en gemaakt van keramiek/porselein. Ze zijn bestand tegen hitte zonder te barsten.

De laatste tijd zult u echter veel variaties vinden die zijn gemaakt van glas/metaal/staal materialen met kleurrijke opties waaruit u kunt kiezen.

Dingen Die Een Ramekins-alternatief Zou Moeten Hebben

U kunt in uw keukenkasten zoeken om het item te vinden dat we hebben beschreven.

Stop!

Dit pak je niet zomaar uit de voorraadkast.

Laten we nu ter zake komen.

  • Materiaal

Ramekins zijn meestal gemaakt van keramisch materiaal, dus het is het beste om vervangingen te zoeken die van dezelfde componenten zijn gemaakt.

Als u echter geen keramische schotel kunt vinden, hoeft u zich geen zorgen te maken. Elke schotel van staal, aluminium, gietijzer of geëmailleerd gietijzer is voldoende. Het moet ovenvast zijn (Metal/Pyrex), en het zal prima werken.

Een kleine tip: afhankelijk van het materiaal dat u gebruikt, moet u in dit geval mogelijk de oventemperatuur een beetje aanpassen in plaats van de receptinstructie te volgen.

  • Diepte

Om het gewenste resultaat te bereiken, moeten soufflégerechten diepe zijkanten hebben.

De soufflé rijst goed als hij diepe kanten heeft, vooral als ze recht zijn. Als gevolg hiervan wordt het dessert van alle kanten gelijkmatig gaar tot in het midden van het gerecht.

  • Vorm

Weet je hoe we ramekins eerder beschreven in dit artikel?

Ronde!

Ja, ramekins hebben een ronde vorm. Dat zou uw andere optie ook moeten zijn!

Je kunt ook vierkant of ovaal kookgerei gebruiken als je geen ronde schaal kunt vinden. We raden het gebruik van een rechthoekige pan af, omdat dit tot een slecht resultaat kan leiden.

Hier Zijn Enkele Alternatieven Voor Ramekins Voor Uw Favoriete Recepten

Afhankelijk van het soort gerecht dat je maakt, kan de ramekin-vervanger die je gebruikt variëren.

Hier zijn enkele andere opties voor populaire gerechten die u misschien in een schaaltje wilt bereiden.

Ramekin Vervanger voor souffle

Voor zoete of hartige souffléporties zijn koffiemokken en theekopjes de beste keuze voor jou.

Kopjes en mokken moeten middelgrote tot kleine maten hebben. Je kunt van elk materiaal mokken maken, als ze maar ovenvast zijn. Vet de binnenkant van de mok goed in voordat je de soufflé in de oven zet om het gemakkelijker te maken om het gerecht op tafel te serveren.

Ramekin Vervanger voor Crme Brulee

Crme Brulee, een Frans voedselproduct, vereist een grote en ondiepe pan om goed te koken. Voor het bakken van crème brulee als zonder vormpjes raden we dus aan om een brede schaal van keramiek of glas te gebruiken.

Als u een gerecht van de verkeerde maat gebruikt, zal een diepere pan bijvoorbeeld resulteren in te gaar/niet gaar crme brulee. Vermijd ook het gebruik van metalen pannen voor het beste resultaat.

Ramekin-vervanger voor lavacake

Een chocolade lava cake helemaal opnieuw maken en die stroom warme chocolademelk eruit zien sijpelen is pure gelukzaligheid!

Om van deze heerlijke snack te genieten, kun je als alternatief een muffinvorm gebruiken. De muffinvormpjes zijn iets kleiner dan de vormpjes. Met deze optie kun je 6 kleinere lavacakes maken dan 4 middelgrote.

Een kleine tip: om te voorkomen dat de lavacakes aan de bodem van de pan blijven plakken, bestuif je de muffinvorm met wat cacaopoeder voordat je het cakebeslag erin giet.

Ramekin-vervanger Voor Pudding

Ben je op zoek naar manieren om vanavond individuele puddingporties voor je gasten te maken?

U kunt een inblikkende container van een halve pint gebruiken om de slag te slaan.

Glazen potten zijn bestand tegen de lage oventemperaturen die nodig zijn om een pudding te bakken, zonder het gebruik van een schaaltje. De potten met wijde opening worden geleverd met een deksel dat kan worden gebruikt om de pot goed af te sluiten als je restjes moet bewaren.

Andere Alternatieven

Naast deze populaire gerechten kun je ook enkele van de onderstaande alternatieven voor ramekins gebruiken.

mokken

Een mok die hittebestendig is, is de gemakkelijkste manier om een ramekin te vervangen.

Middelgrote of korte mokken zijn de perfecte maat voor het serveren van mini souffléschotels. Een witte koffiekop is de beste keuze om je favoriete dessert te bakken. Het zal er net als een ramekin uitzien. Vermijd hoge kopjes, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de soufflé te plat wordt.

Dit kan met kleine aardewerken bakjes.

Ovenbestendige kommen

Elke ovenvaste schotel is de op één na populairste vervanger.

Je kunt elke grote, ovenvaste schaal gebruiken om eten te bereiden voor grote gezelschappen. Het is een goed idee om de kom te glazuren voordat u een mengsel giet, zodat u het voedsel gemakkelijker kunt optillen.

Bak/Braadpan Schotel

Een grote braadpan die plat en breed is, is perfect voor het bakken van desserts.

Deze gerechten zijn groter dan traditionele ramekins, dus je moet je recept dienovereenkomstig aanpassen.

Als je soufflé probeert te maken in een braadpan, raden we je aan kleinere soufflés te gebruiken met een diameter van ongeveer 6 tot 20 cm. Een grote schaal kan het moeilijk maken voor de soufflé om goed te rijzen.

Jampotten

Mis je een jampot?

Het zou de perfecte vervanging kunnen zijn!

Voor het bakken werken kleine jampotten goed. Het beste van deze potten is dat ze niet duur zijn en meestal bij u thuis te vinden zijn.

Vla kan in potten worden gemaakt. Zolang de potten niet beschadigd of gebroken zijn, kun je ze steeds opnieuw gebruiken.

Vla Cup

Een custard cup is een ander geweldig alternatief.

Een custard cup is eigenlijk een ovale glazen kom. De buitenkant van de meeste kopjes is glad. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en bevatten ongeveer 170 gram beslag. Custardbekers zijn meestal gemaakt van porselein, ovenvast materiaal, aardewerk en porselein.

Deze kopjes kunnen in een warmwaterbad worden geplaatst om delicate items zoals vla te maken.

Wikkel het in

Zie je wel?

Nu is er geen excuus meer om die chocolade crme Brulee waar je zo dol op bent niet te maken!

Er zijn veel opties voor vervanging van ramekins beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om er een te kiezen. De truc is om je kookproces te begrijpen en welk type containers daar het meest geschikt voor zijn!

Voor het beste resultaat kunt u in plaats van metalen blikken ook containers van glas, keramiek en Pyrex gebruiken. Deze alternatieven zijn bestand tegen de hitte van de oven en behouden de smaak van uw eten.

Hopelijk hebben onze uitje-opties een glimlach op je gezicht gebracht en je aangemoedigd om van heerlijk eten te genieten terwijl je dingen gebruikt die altijd in je keuken beschikbaar zijn!

Tot de volgende keer, blijf simpel, wees aardig en ga een nieuwe dag tegemoet met een mooie glimlach!