Wat Is Een Goede Vervanger Voor Ghee? Oplossingen Voor Melkallergie.

Ghee (geklaarde boter) is een ingrediënt dat alle gezinnen in hun voorraadkast zouden moeten hebben. Het kan de traditionele boter vervangen. Maar als je geen ghee in je keuken hebt, laten we dan eens kijken wat een goede vervanging is voor ghee!

Ghee

Wat Is Ghee?

Ghee is, in tegenstelling tot de eerste, vrij van het waterige deel, eiwitten en lactose. Theoretisch is het puur vet. Dit zijn de belangrijkste punten van ghee!

Ghees-voordelen

Het is geschikt voor mensen met lactose-intolerantie en caseïne-intolerantie. Bovendien heeft het een hoger rookpunt van 190 tot 200 graden Celsius dan de traditionele boter. Het is dus bestand tegen hoge temperaturen zonder giftige stoffen vrij te geven.

Is Ghee Vegetarisch?

Ghee is veganistisch en makkelijker verteerbaar dan gewone boter. Bovendien behoudt het ook de smaak langer en is het bestand tegen hitte. Dit ingrediënt wordt dus niet donker tijdens het koken. Ghee staat erom bekend gifstoffen te verwijderen, het immuunsysteem te versterken en jeugd en een lang leven te geven.

Topvervangers voor Ghee

De meeste van onderstaande voedingsproducten kunnen gebruikt worden als alternatief voor boter in een verhouding van 1:1. Veel van deze hebben echter een hoger watergehalte dan boter, wat het vochtgehalte van gebakken voedsel op natuurlijke wijze kan verhogen.

1. Kokosolie

Kokosolie is de laatste jaren populair en is de held in onze kasten. Kokosolie wordt gebruikt bij het koken, huidverzorging en cosmetische creaties. Vanwege de gezondheidsvoordelen kan kokosolie het interne evenwicht van het lichaam ondersteunen. Kokosolie is een bron van energie voor cellen, het hart en de hersenen, maar ook voor de spieren. Omdat kokosolie geen hoge temperaturen ondergaat, is het een geweldig alternatief voor ghee.

Kokosnootolie

2. Groenteboter

2 Groenteboter

Ter vervanging van ghee is plantaardige boter een ideaal alternatief. Het is rijk aan essentiële vetzuren en mineralen, net als traditionele boter. Dit ingrediënt is ideaal voor uw gebak, gerechten die uw toast kunnen verspreiden. Het duurt slechts een paar minuten om te koken.

Voor macadamiaboter heb je 250 g gewone macadamianoten (bij voorkeur geroosterd), drie theelepels ahornsiroop, ahornboter of rauwe honing, een theelepel vanille en een snufje zout nodig. Voeg in een blender de macadamia’s en siroop toe. Voeg de vanille, het zout en de honing toe. Blend alles tot het romig wordt.

Plantaardige Boter

3. Appelmoes

Met appelmoes kun je dankzij fruitcompote het vet in je gebak verminderen zonder de smaak te veranderen. Je taarten zullen door het lage caloriegehalte een zachte textuur hebben. Appelmoes is van nature zoet en vermindert het suikergehalte in uw recepten.

Bij het bakken hoef je alleen maar de hoeveelheid boter te vervangen door compote. Koop het in een winkel of maak het zelf. Je hebt 1 liter water, 60 gram basterdsuiker, een kilo appel en kaneel nodig.

Appelmoes

4. Oliezaadpuree

Amandelen, cashewnoten, sesam of hazelnootpuree zijn heerlijk op toast en goed voor je gezondheid. Ze zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren en vitamine E. Ze zijn echte bondgenoten in de strijd tegen cholesterol.

Je kunt je puree gebruiken in je gebak, of ervan genieten op een toast terwijl je de voedingsinname verhoogt. Verkrijgbaar in biologische winkels, ze zijn ook gemakkelijk te koken. Voor een hazelnootpuree hoef je alleen gepelde hazelnoten (ongeveer 200 g) te gebruiken

Oliezaadpuree

5. Avocadopulp

Avocadopulp is rijk aan voedingsstoffen en gezonde vetten. Het is ideaal om een rijpe avocado te gebruiken. Bovendien is deze keuze gezond om al het vruchtvlees meteen op te eten en niet lang te bewaren. Het kan oxideren en zwart worden als het te lang wordt bewaard. De delicate smaak van avocado maakt deze vrucht perfect voor de bereiding van zowel hartig als zoet, vooral voor recepten die chocolade of cacao bevatten.

Avocado Pulp

6. Griekse Yoghurt

6 Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt kan worden gebruikt om het eiwitgehalte van recepten te verhogen, omdat het de smaak van snoep en hartig voedsel niet verandert. Het is perfect om de vetbevattende versie van Griekse yoghurt te gebruiken om een goede romigheid te krijgen.

Griekse yoghurt

7. Geprakte banaan

Het gebruik van geprakte bananen als vervanging voor ghee helpt de inname van calorieën en vetten te verminderen en die van vitamines en mineralen te verhogen. Het is ook uitstekend om de hoeveelheid suiker in het originele recept te verminderen. Het mengsel kan geleidelijk worden toegevoegd aan geprakte banaan totdat het de gewenste consistentie heeft bereikt.

Geprakte Banaan

8. Roomkaas

Voor zuivelproducten zijn er veel alternatieven voor smeerboter. Er zijn veel opties voor smeerboter, van zachte ricotta met zijn delicate en neutrale smaak tot de sterkere roomkaas. En we mogen de zachte kazen niet vergeten, zoals zachte robiola, stracchino en gorgonzola.

Roomkaas

Conclusie

Ghee staat bekend om zijn voedende, reinigende en herbalancerende eigenschappen. Ghee is een echte ondersteuning voor het spijsverteringsstelsel. Het is ook een geweldig alternatief voor gebak. Dit ingrediënt bevordert de vitaliteit van ons lichaam en ondersteunt ons immuunsysteem. Ghee kan worden vervangen door veel andere ingrediënten, zoals hierboven vermeld. Je kunt ze al in een biologische winkel laten klaarmaken of zelf maken! Biefstuk is veganistisch

Zelfgemaakte Ghee Van Boter Recept