Verschil Tussen Maisbeef En Brisket

Veel mensen gaan ervan uit dat corn beef kan worden vervangen door borst omdat ze van hetzelfde stuk vlees zijn. Dit is onjuist, omdat het vervangen van borststuk door corn beef tot rampzalige recepten kan leiden. Hoewel sommige ingrediënten door elkaar kunnen worden gebruikt bij het uitproberen van nieuwe recepten, verandert de smaak van de maaltijd in de loop van de tijd.

Je leert ook om onderscheid te maken tussen corn beef en brisket. Dit bericht behandelt alle details over deze twee soorten rundvlees.

Zonder verder oponthoud, laten we erin duiken;

Wat Is Maisbeef?

Wat Is Maisbeef

Veel mensen denken ten onrechte dat corn beef vanwege de naam suikermaïs bevat. Ze zijn echter zo fout. Corn beef is een verfijnde versie van brisket, die is gesneden en verwerkt met behulp van de corning-methode. Brisket is gepekeld en verandert van kleur in een roze tint. Corning geeft smaak aan het vlees met kruiden, zout en suiker. Het is een methode van uitharden die algemeen wordt gebruikt voor alle soorten vlees.

Maisbeef is een veelgebruikt ingrediënt in veel Ierse en Joodse gerechten. Maisbeef bevat veel natrium vanwege de manier waarop het wordt gegrild. U kunt natrium verminderen door het vlees te wassen voordat u het aan uw eten toevoegt.

Wat Is Brisket?

Brisket is een stuk rundvlees zonder been met wat vetgehalte. Het wordt verkregen uit het onderste deel van de borst van een koe. Deze regio helpt om het gewicht te stabiliseren. Dit deel van een koe is vaak overwerkt, waardoor het taaier is dan andere stukken vlees. In de meeste supermarkten wordt het ook wel runderborst genoemd.

De borst is het eerste deel dat tijdens het slachten uit elkaar wordt gesneden. Een koe kan twee borststukken produceren, elk met een gewicht van meer dan 9 kg, afhankelijk van de grootte. Het wordt rauw en in grote stukken verkocht. Je kunt de borst ook in twee verschillende delen snijden: een platte en een puntige.

Delen Van Een Borststuk

Het buitenste deel van de borst heeft een vetlaag eromheen. Door zijn grootte kan een hele borst in tweeën worden gedeeld. Deze twee secties worden de platte en puntsnedes genoemd. Een laag vet bindt beide sneden aan elkaar.

De platte snit is dichter bij de ribbenkast. Het is groter, slanker en duurder dan de puntsnede omdat het weinig vet bevat. Een platte snede is het hoofdbestanddeel van borst. Bovendien is de vorm van de platte snit rechthoekig. De platte snede is zeer geschikt voor het maken van corn beef, sandwiches, pastrami.

De pointcut daarentegen is dikker, kleiner en goedkoper. De pointcut is smaakvoller en bevat meer vet dan de flat. Het sleutelbeen is waar de pointcut wordt gevonden. Dit is de beste plek om een stoofvlees, geraspte rundvlees of hamburger te maken. De vorm van de puntsnede is driehoekig en puntig.

Het verschil tussen corn beef en brisket is merkbaar in zijn vorm. Maisbeef wordt gevormd wanneer borst een pekelbehandeling heeft ondergaan. In het volgende gedeelte worden de verschillen tussen deze twee soorten rundvlees uitgelegd.

Smaak

Maisbeef is al op smaak gebracht tijdens het corningproces en bevat meer zout dan borst. De smaak en smaak van de borst zijn afhankelijk van hoe je marineert voordat je gaat koken. Het is ook belangrijk om de juiste pellet te kiezen om te grillen.

Borst is vochtiger en heeft meer sap dan corn beef. De laatste voelt droger aan dan de eerste.

Kleur

Door de kleur van de corned beef onderscheidt het zich van andere soorten vlees. Corning behoudt niet alleen de roodheid van het rundvlees, maar verbetert ook de tint.

De kleur van een goed gegrilde borst is donkerachtig, wat een schors wordt genoemd. Het moet worden verkoold, maar niet verbrand. Bij het grillen is de binnenkant sappiger dan de buitenkant. Als het gaar is, wordt het borststuk bruin.

Kook Methode

Maisbeef en borst zijn beide dezelfde stukken rundvlees, maar worden anders verwerkt. De meeste corn beef is voorverpakt in blikjes. Het hoeft niet te worden gekookt, in tegenstelling tot runderborst. Het is een populair ingrediënt met een essentiële voedingswaarde.

Borst is een van de oerstukken van rundvlees die rauw worden verkocht. Het kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder smoren en roken. Om het kauwbaar te maken, moet het mals zijn.

Vanwege de taaiheid van borst, moet het ofwel langzaam worden gekookt, indirect worden gegrild, gebakken of op indirecte hitte worden gerookt. De kooktijd is afhankelijk van de textuur van de borst.

Toepassingen

Maisbeef is een veelgebruikt ingrediënt in veel recepten. In de meeste keukens wordt het echter zelden alleen of in combinatie met andere ingrediënten gegeten. In Noord-Amerika is corn beef een van de belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt bij het maken van Reuben-sandwiches. Bovendien wordt het ook gegeten met roggebrood en Zwitserse kaas, Russische dressing en zuurkool als ontbijt of gekookt als maïsstoofpot of soep.

Borst is een populair ingrediënt in veel recepten over de hele wereld, maar het is niet beperkt tot die. Het kan als ingrediënt worden gebruikt bij het bereiden van een maaltijd of als bijgerecht worden geserveerd. In sommige delen van de wereld, zoals Hong Kong, wordt het vaak geserveerd met noedels. In de VS is het een belangrijk onderdeel van stoofvlees.

Conclusie

Maisbeef is niet zo veelzijdig als borst. Vanwege zijn gezouten karakter kan corn beef niet worden vervangen door borst. Deze twee biefstukken zijn het lekkerst zoals jij ze het liefste hebt.

De meeste BBQ-liefhebbers zijn het niet eens over het verschil tussen corn beef en brisket. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de verschillen tussen deze rundvleesproducten kunt herkennen.