Koken Met Keramisch Kookgerei Hier Is De Gedetailleerde Gids

Keramisch gecoat kookgerei is een recente toevoeging aan de categorie kookgerei. Mensen kiezen voor dit kookgerei vanwege de grote voordelen. Dit kookgerei is volledig gemaakt van keramische klei die is gevormd, gedroogd, gebakken en geglazuurd. Dit zou de veiligste optie voor u zijn in plaats van ander gebruikelijk metalen kookgerei. Het biedt antiaanbakeigenschappen die niet reageren op het voedsel. Het kookgerei is stevig, lichtgewicht en gemakkelijk schoon te maken.

Dit kookgerei kan ook in de oven. Als je de nieuwe gebruiker van keramisch kookgerei bent en de manieren van koken met keramisch kookgerei wilt weten , kun je dit bericht bekijken. Dit bericht geeft je waardevolle informatie die je zal helpen bij het koken met keramische potten en pannen.

Pro-tips Voor Koken Met Keramisch Kookgerei

Keramisch kookgerei biedt zoveel geweldige voordelen voor gebruikers. Dit kookgerei zou een geweldige keuze zijn voor de huishoudelijke keuken. Deze gids helpt u bij het koken met keramische potten en pannen.

Vermijd Het Gebruik Van Bakoliespray

Vermijd het gebruik van bakoliespray

Vermijd het gebruik van bakoliespray wanneer u kookt met keramisch kookgerei. Je kookgerei heeft snel een aanslag die nooit in het water wordt gedompeld en nooit wegspoelt. Kookspray voor plantaardige olie kan verschillende ingrediënten bevatten, zoals sojaolie, sojalecithine en dimethylsilicium, die moeilijk te verwijderen zijn. In plaats van bakoliespray is het beter om hete olie te gebruiken die niet gevoelig is voor hitte, zoals kokos-, olijf- of avocado-olie.

Gebruik heel weinig boter of olie

Gebruik een kleine hoeveelheid olie of boter tijdens het koken met je keramische koekenpan. Zo voorkom je dat voedsel aan het oppervlak van de keramische koekenpan blijft plakken en kun je het voedsel gemakkelijk loslaten. Het maakt het ook gemakkelijker om te kruiden en op te ruimen als je boter gebruikt tijdens het koken.

Koken Op Laag Tot Middelhoog Vuur

Hoge temperaturen zijn niet geschikt voor pannen met keramische coating. Hoge hitte kan de antiaanbaklaag of coating beschadigen. Keramische kookgerei heeft ook een limiet op het warmteniveau. Het is dus beter om op lage tot gemiddelde temperatuur te koken.

Gebruik Geen Metalen Gebruiksvoorwerpen

Naast hoge temperaturen kunnen metalen keukengerei ook de coating van het keramische kookgerei beschadigen. Hierdoor kan het oppervlak van de keramische anti-aanbakpan bekrast raken. Probeer zacht hout, rubberen spatels van siliconen en een tang te gebruiken om voedsel om te draaien. Je kunt ook eetstokjes gebruiken in plaats van metalen keukengerei. Gebruik geen messen om voedsel in keramische pannen te snijden, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

Plaats Nooit Een Lege Keramische Pan Op De Hete Brander

Als je de lege keramische pan op een hete brander laat staan, beschadigt het oppervlak of vernietigt het zelfs gemakkelijk. Dus dat het je wordt aanbevolen, plaats nooit een lege keramische pan of pot op een hete kachel of brander. Voeg eerst wat water toe of houd het op middelhoog vuur.

Reinig Na Elk Eenmalig Gebruik

Reinig uw keramische pannen of potten na elk gebruik. Je kookgerei moet altijd klaar zijn voor gebruik. Het houdt uw kookgerei ook schoner en hygiënischer. Spoel het kookgerei eenvoudig af met warm zeepsop en veeg het af met een vaatdoek om het te drogen. Om eventuele resten te verwijderen, kunt u ook keukenpapier gebruiken.

Laat De Pan Afkoelen Op Kamertemperatuur Voor Het Wassen

Zet geen hete keramische pannen of potten in het koude water. Laat de potten of pannen volledig afkoelen voordat u ze schoonmaakt. U wilt de levensduur van uw kookgerei verlengen. Het schaafsel van je kookgerei kan breken als het in koud water wordt geplaatst. Laat het kookgerei dus eerst op kamertemperatuur afkoelen voordat u het afwast.

Gebruik Nooit Een Metalen Schrobber Om Uw Kookgerei Schoon Te Maken

Vermijd het gebruik van metaalwol of metalen schrobber om keramische pannen met antiaanbaklaag schoon te maken. Een metalen scrubber kan krassen op het oppervlak achterlaten of de antiaanbaklaag van de keramische pan beschadigen. Het is beter om het kookgerei op de traditionele manier met de hand schoon te maken.

Vermijd De Vaatwasser Reiniging

Hoewel sommige keramische kookgerei van hogere kwaliteit geschikt is voor het reinigen van de vaatwasser, wordt handwas toch aanbevolen om de levensduur van de coating te verlengen. Nog een ding: gebruik nooit een reinigingsmiddel (zoals tegels of gootsteenreiniger) dat niet geschikt is voor het kookgerei. Bovendien zijn er zoveel keramische kookgereireinigers op de markt dat je er een kunt kiezen.

Kruid Het Keramische Kookgerei Voor Het Eerste Gebruik

Het wordt aanbevolen om keramische pannen te kruiden voordat ze voor het eerst worden gebruikt. Dit verlengt de levensduur van uw kookgerei en maakt het gemakkelijker om uw maaltijden te bereiden. Om uw keramische kookgerei op smaak te brengen, moet u het eerst afspoelen en drogen. Gebruik een papieren handdoek om een eetlepel olijfolie over de hele binnenkant van de pan te wrijven. Het is beter om dit na elk gebruik te doen en het duurt slechts een minuut.

De Voor- En Nadelen Van Koken Met Keramisch Kookgerei

Hoewel keramisch kookgerei het meest populair is vanwege de geweldige eigenschappen, heeft het ook enkele zwakke punten. Er is een lijst met de voor- en nadelen van koken met keramische pannen en potten. Het is hieronder beschikbaar.