Iced Mexicaans Mokka Recept. Koffiespel Gekruid
Hoe te brouwen?

Iced Mexicaans Mokka Recept

Iced Mexicaans Mokka Recept

Wil je je koffie wat meer pit geven? Zoek niet verder! Deze Mexicaanse Mokka, ook wel Mexicaanse warme chocolademelk genoemd, geeft je dag de juiste hoeveelheid pit.

Het is mild genoeg om niet op je sokken te kloppen, maar geeft je net genoeg kick om je eraan te herinneren dat dit niet je moeders mokka is. Cayennepeper kan worden toegevoegd om het vuur te verhogen.

Haal je kruiden tevoorschijn en begin de boel op te schudden!

Hoe Maak Je Een Iced Mexican Mocha

Hier is een korte blik op het hele proces, maar blijf scrollen voor gedetailleerde instructies met foto’s van elke stap!

Laten we nu beginnen door uit te leggen wat we allemaal nodig zouden hebben.

Laten we beginnen met het verzamelen van onze ingrediënten. Ten eerste heb je 1/2 kopje sterk gezette koude koffie nodig, 1/2 kopje melk (we gebruikten heel), 2 eetlepels suiker, 1 theelepel ongezoete cacao, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel kaneel, 1/4 kopje water en wat ijs.

Klop daarna al je kruiden en suiker door elkaar.

Voeg vervolgens het water toe aan de magnetron en verwarm gedurende 30 seconden. Roer goed om een siroop te maken.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Nadat je koffie is afgekoeld, voeg je je ijs toe aan je kopje.

Giet er tot slot de melk over en roer goed door.

IJzige Mexicaanse Mokka

Opbrengst:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Deze Mexicaanse Mokka is mild genoeg om je niet van je sokken te blazen, maar voegt precies de juiste hoeveelheid kick toe die je eraan herinnert dat dit niet jouw moeders mokka is. Cayennepeper kan worden toegevoegd om het wat extra pit te geven. Dus open je kruidenkast, koel wat koffie en maak je klaar om de boel een beetje op te schudden!

Ingrediënten

  • Kopje sterke, koud gezette koffie
  • kop melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kopje ongezoete chocoladea
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • Kopje water
  • Ijs

Instructies:

    1. Klop al je kruiden en suiker door elkaar
    2. Voeg water toe en magnetron gedurende 30 seconden.
    3. Roer goed om een siroop te maken.
    4. Je koffie en ijs moeten in een kopje worden gegoten.
    5. Als het is afgekoeld, kun je de gekruide siroop toevoegen.
    6. Giet vervolgens de melk en roer.

Voedingsinformatie: Opbrengst: 1 Portiegrootte: 1
Portiegrootte: Calorieën: 75 Totaal vet: 4 g