Hoe Werkt Een Waterkoeler? - Beschreven Door Branche-experts

Een waterkoeler doet het verrotte werk van het verwarmen van water. In de meeste gevallen ontdek je de waterkoeler die aan een dispenser is bevestigd. Net als ik zijn veel lezers benieuwd hoe water in de loop van de tijd wordt gekoeld in een waterkoeler of koelkast. Volgens de elementaire wetten van de thermodynamica kan warmte eenvoudig van een hogere temperatuur naar een lagere temperatuur worden verplaatst.

Er zijn twee soorten boilers; gebaseerd op de bron waar het water afgeeft. De eerste is de waterkoeler in flessen die veel voorkomt in kantoren, terwijl de tweede de waterkoeler verbindt met een directe toevoer van water (reservoir, tank, enz.).
De waterkoeler die rechtstreeks is aangesloten op de watertoevoerbron, heeft een filterkamer om ervoor te zorgen dat gezond water wordt afgegeven. Bovendien maakt het gebruik van een omgekeerd osmoseproces om ionen, ongewenste moleculen, grotere deeltjes en meer uit de waterbron te verwijderen. Een opwindende verbetering is dat sommige high-end modellen waterverwarmers zowel warm als koud water leveren. In de opeenvolgende regels van dit artikel leest u hoe de waterkoeler werkt.

Het Principe Van De Waterverwarmer

De elementaire fysica stelt dat warmte verloren moet gaan van een hogere temperatuur naar een koudere temperatuur. Dit gebeurt tijdens het afkoelen; het hele lichaam dat een hogere temperatuur gebruikt, is normaal gesproken de vloeistof die je in de waterkoeler doet. Er zijn slechts twee manieren waarop het waterkoelingsprincipe kan werken, afhankelijk van de samenstelling van de waterkoeler. Dit zijn:

1) Door een koelmiddel

2) Van thermo-elektriciteit

Binnenin de waterkoeler bevindt zich een constant reservoir met water dat constant wordt bijgevuld; deze reserve wordt gekoeld door een koelmiddel met behulp van een compressor. De compressor veegt samen met het koelmiddel door de waterkoeler en absorbeert warmte om het reservoir te koelen. Naarmate het water met een hogere temperatuur warmte verlaat, wordt het kouder. De verbazingwekkende chemische aard van dit koelmiddel zorgt ervoor dat koeling onder het kamertemperatuurpotentieel komt. Een koudemiddel kookt sneller (soms onder de 0 graden), en condenseert snel bij lagere temperaturen. Een koeler die werkt met thermo-elektriciteit is afhankelijk van het Peltier-effect. Het Peltier-effect creëert een thermo-elektrisch koelsysteem door warmte door twee geleidende metalen te leiden die door middel van een halfgeleider met elkaar zijn verbonden. Het dampcompressiesysteem door middel van een koelmiddel wordt veel gebruikt,maar de thermo-elektrische koeling heeft enkele randen boven de eerdere. Voordelen van thermo-elektrische koeling zijn het ontbreken van een circulerend medium, minder blootstelling aan lekkages, draagbaar en duurzaam.

Het Mechanisme Van Waterkoeling

Het water uit de koeler vult constant het koelerreservoir aan. Spoelen omringen de koeler, met koelmiddelen die in de spoelen, het reservoir en de waterkoeler stromen. Vier compartimenten zorgen voor het bereiken van dit koelproces, namelijk:

  • De compressor
  • de condensor
  • De expansieventielen
  • de verdamper

De compressor is opgezadeld met de taak om de shredder bij een hogere temperatuur en druk naar de condensor te leiden. Het doet dit met behulp van de zuiger om het koelmiddel samen te drukken; deze verminderen de hoeveelheid gas, wat omgekeerd een hogere druk betekent (volgens de wet van Boyles). Een kleiner volume vertaalt zich in meer botsingen binnen een kleine ruimte, waardoor de normale temperatuur van de gasmoleculen stijgt. Daarna wordt het naar de condensor geleid.

De condensor koelt de temperatuur van het koudemiddel. Het passeert het door spoelen en buizen die zijn gebouwd om ervoor te zorgen dat het overuren wordt gekoeld terwijl het door de condensor circuleert. De ventilator aan de achterkant van de koelkast zorgt er ook voor dat de verwarming in de condensor optimaal wordt bereikt. Doordat de warmte door de condensor verloren is gegaan, wordt een vloeibaar koelmiddel met gematigde temperaturen en druk verkregen. Na dit proces wordt het koelmiddel door expansieventielen geleid.

Het expansieventiel verlaagt de druk en temperatuur van het koudemiddel verder. Het werkt door het samengeperste vloeibare koelmiddel in een grotere ruimte (expansieklep) op te nemen. Dit resulteert in een groter volume, gecompenseerd door verminderde druk en altijd een lagere temperatuur. Na het succes van de procedure wordt het koude koudemiddel naar de verdamper geleid.

Bij de verdamper wordt via een buffer warme lucht uit de te koelen regio aangezogen. De kille mist komt binnen via de leidingen in de verdamper en koelt ze af terwijl ze zelf warmte krijgen. Het koelmiddel heeft een maximale temperatuur die bijdraagt aan het koken. Als het warmte tot deze temperatuur absorbeert, verandert het in damp, en dan wordt het door pijpen naar de breker geleid waar de cycli zich continu herhalen.
Bestseller nr. 1

Koelwater

Laten we, door bijvoorbeeld de meest gebruikte waterkoeler (flessenwaterdispenser) te accepteren, een ingenieuze uitleg geven over hoe de koeling werkt.

Het water wordt uit het reservoir gekoeld door middel van een koelmiddel dat door leidingen rond het reservoir circuleert. Door inwerking van de compressor op de leidingen wordt een gasvormig koelmiddel verkregen; het wordt daarna in een klep geleid voor extra koeling. Dit gebeurt herhaaldelijk om een resulterende koeling van het reservoir te creëren; omdat de leidingen zich rondom het reservoir bevinden, veroorzaken ze een warmtebeweging wanneer ze koud door leidingen worden geleid. Zolang deze cyclus voortduurt, wordt koel water in het reservoir bezonken. Als het water bij het reservoir op is, kan het even duren voordat er weer koud water kan worden verkregen.

Bestseller nr. 1