Hoe Pannen Met Antiaanbaklaag Op De Juiste Manier Schoon Te Maken Om Hun Levensduur Te Verlengen?

We hebben allemaal te maken gehad met het gedoe om te proberen de voedselresten te verwijderen die aan de braadpannen hechten. Dit is best vervelend om te doen en kost veel tijd. Het debuut van de koekenpannen met antiaanbaklaag heeft ons hedendaagse leven veel eenvoudiger gemaakt. Dit speciaal gecoate kookgerei met antiaanbaklaag heeft een speciaal vermogen; voedsel plakt niet aan het oppervlak als je aan het koken bent. U zou dus het ideale idee moeten hebben over hoe u pannen met antiaanbaklaag schoonmaakt.

Vanwege dit vermogen zijn deze koekenpannen op grote schaal gebruikt door huishoudens over de hele wereld. Kookgerei met antiaanbaklaag heeft het leven niet alleen een stuk eenvoudiger gemaakt, maar maakt het schoonmaken bovendien gemakkelijker dan ooit tevoren.

Hoewel de pannen met antiaanbaklaag een speciale meerlaagse coating hebben die voorkomt dat al het voedsel en de vlek aan de pan blijven kleven, moet je de pan met antiaanbaklaag goed schoonmaken om ervoor te zorgen dat deze behoorlijk lang meegaat. Veel mensen zijn geneigd af te zien van de juiste reinigingsprocessen en eindigen met een kortere levensduur van hun koekenpannen met anti-aanbaklaag. Sommigen weten niet hoe ze pannen met anti-aanbaklaag correct moeten reinigen. Daarom hebben we de stappen doorlopen voor het reinigen van pannen met antiaanbaklaag, zodat u de levensduur van uw pannen met antiaanbaklaag kunt verlengen.

Stap één: wassen en drogen

Nadat het koken is voltooid, moet u uw pan zorgvuldig wassen. Plaats de pan onder je gootsteen en draai vervolgens de kraan open. Boen je koekenpan met antiaanbaklaag in het stromende water. Zorg ervoor dat u geen heet water gebruikt, omdat dit de laag kan beschadigen wanneer u de pan schoonmaakt. Zet de pan nooit in de vaatwasser, ook niet als deze als vaatwasmachinebestendig staat aangegeven. Giet er wat wasmiddel bij en was de pan daarna uit met een zachte stof.

Enkele belangrijke aspecten waar u op moet letten:

  • Het gebruik van heet water en afwasmiddelen kan de levensduur van uw kookgerei met antiaanbaklaag verkorten.
  • Na het koken de pan afvegen is niet voldoende. De voedselresten blijven aan de pan plakken en hopen zich op tijdens het koken.
  • Gebruik altijd een zachte doek of een nylon spons om je pan af te wassen. Deze kunnen van het oppervlak van de pan afwassen zonder de antiaanbaklaag te beschadigen.

Stap twee: inweken en spoelen

De volgende stap om kookgerei met antiaanbaklaag schoon te maken, is door de pan in warm water en zeep te laten weken. Om het zeepsop te maken, kun je een of twee eetlepels afwasmiddel op de pan doen en deze roerbakken. Houd de pan ongeveer tien minuten gedrenkt in het steriele water en was hem daarna af. Hierdoor worden alle ziektekiemen die op de pan met antiaanbaklaag zijn achtergebleven verwijderd en wordt ook al het vet en de resten afgebroken.

Stap drie: schrobben met zuiveringszout

We weten allemaal dat baking soda een super reinigingsmiddel is dat je kunt gebruiken bij het schoonmaken van je roestvrijstalen spoelbak of granieten spoelbak. Om de vlek te verwijderen, moet u de pan wassen met zuiveringszout. Als beginner moet je 1 kopje zuiveringszout combineren met een kopje water en ze roeren om een pasta-achtig materiaal te maken. Nadat de pasta is gemaakt, dompelt u een doek of een borstel in de spons en wrijft u zachtjes over de zijkanten en binnenkant van de pan. Houd de lijm een kwartier lang op de pan. Hiermee worden alle vlekken op de pan verwijderd. Spoel de pan daarna grondig af met water. Zorg ervoor dat je alle onderdelen hebt schoongemaakt en dat er geen lijm op het oppervlak van de pan achterblijft.

Maatregel vier: plantaardige olie en zout verwarmen

Voor een betere wasbeurt kun je de koekenpan met antiaanbaklaag op je kookplaat zetten en twee eetlepels plantaardige olie op de pan doen. Verhit de pan totdat deze een middelhoog vuur bereikt. Vervolgens moet je drie eetlepels zeezout in de pan doen. Als er geen zeezout beschikbaar is, kunt u keukenzout gebruiken. Nadat het olie- en zoutmengsel ongeveer 3-4 minuten is gekookt, is het mogelijk om het vuur uit te zetten en de pan te schudden totdat alle olie en het zout goed vermengd zijn. Zodra de koekenpan met antiaanbaklaag is afgekoeld, kunt u deze wassen om een frisse en kiemvrije braadpan met antiaanbaklaag te krijgen. Volg de eenvoudige stappen en u krijgt gemakkelijk schoon kookgerei met antiaanbaklaag.
VerkoopBestseller nr. 1