Ben je het beu om in elke keuken dezelfde oude messen te zien? Op zoek naar iets om je bestekset echt uit te laten springen? Het unieke Almazan mes is precies wat je nodig hebt. Neem een kijkje bij onze Almazan Keukenmesseninspectie om er meer over te weten te komen.

Dit vreemde bestek is bedoeld om te worden gebruikt bij veeleisend voedsel zoals vlees en koekenpan. Het is zwaar en kan worden gebruikt als een hakmes, maar is ook welsprekend genoeg voor delicater trimmen. Bovendien is het een geweldige gespreksaanzet.

Materialen

Het meeste keukenbestek van tegenwoordig is gemaakt van roestvrij staal. Het is bestand tegen corrosie en gemakkelijk te onderhouden. Roestvrij staal heeft echter een fout: het is gewoon niet zo krachtig als gewoon koolstofstaal.

Almazan-messen hebben een keu nodig in de oude traditie van messensmeden. Hun koolstofstaal is sterk en duurzaam en kan lange tijd een scherpe rand behouden. Het nadeel is dat het zorgvuldig moet worden onderhouden om roest te voorkomen. Als het goed wordt verzorgd, gaat het een leven lang mee.

Het handvat is daarentegen gemaakt van modern pakkahout. Het verdichte en met epoxy geïmpregneerde hout helpt om vocht buiten te houden. Zo heeft zelfs het handvat een zeer lange levensduur.

Ontwerp

Hoewel Almazan-messen worden gemaakt in Almazan, Spanje, is het ontwerp beter bekend als het Servische koksmes. Het aanzienlijke grootste deel van het mes helpt bij het knippen door taai vlees en botten, net als elk gewoon hakmes. De vloer heeft echter een zeer scherpe rand, dus het kan ook aan veel van uw trimbehoeften voldoen. De rechterrand maakt de snijbeweging anders dan die van een normaal koksmes, maar is toch effectief.

Gebruik En Zorg

Almazan Knives waarschuwt dat uw mes zal worden geleverd met een lichte laag olie. Dit is om de legering tijdens het transport te behouden. Was het voor het eerste gebruik af met water en zeep.

Koolstofstaal moet zorgvuldig worden onderhouden om roest te voorkomen. Was het mes direct na gebruik en was het af met een handdoek. Laat het nooit nat achter en doe je best om het tegen de vochtigheid te houden. Voor een betere bescherming, veeg het na het drogen af met slechts een klein beetje plantaardige olie.

Zorgen voor koolstofstaal lijkt een beetje op zorg voor gietijzer, en de redenering is voor beide hetzelfde. Zuurstof zorgt ervoor dat de ijzeratomen na verloop van tijd gaan oxideren (roesten), en water versnelt het proces nog verder. Olie vormt een barrière tussen het metaal en de lucht. Bij langdurige opslag biedt minerale olie een veel betere bescherming dan plantaardige olie.

Uw koolstofstalen mes moet zijn snede beter blijven behouden dan vergelijkbaar roestvrij staal. Toch zal het geleidelijk aan moeten worden verscherpt. De meeste gewone messenslijpers doen het prima.

Geldteruggarantie

Almazan Knives geeft een 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op haar producten.